احمد اميرآبادي فراهاني، نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي بامداد دوشنبه در حاشيۀ جسله علني مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد: «روزانه 10 نفر در قم از بين ميروند... تا ديشب حدود 50 نفر به دليل ابتلا به ويروس کرونا فوت کردهاند. وزير بهداشت در اين قضيه مقصر است.»
بنا بر گزارش ايلنا آقاي اميرآبادي فراهاني اعلام کرد: «قم از نظر شيوع ويروس کرونا وضعيت خوبي ندارد و به نظرم عملکرد دولت در کنترل اين ويروس ناموفق بوده است... در حال حاضر پرستاران لباس مناسب قرنطينه ندارند و با ترس و دلهره به بيماران رسيدگي ميکنند... مشکلات فراواني براي پرستاران با وجود آمده و امکانات کمي وجود دارد، همچنين قم با کمبود کيتهاي آزمايشگاهي مواجه است.»
او تاکيد کرد: «درست است که بايد آرامش را حفظ کنيم، اما نبايد ابعاد بحران را به گونهاي تحت نظر قرار دهيم که گويي هيچ اتفاقي رخ نداده است... متاسفانه سه هفته است کرونا به قم آمده و اين موضوع دير اعلام شده است.»
اين در حاليست که ايرج حريرچي معاون وزير بهداشت اين ادعا را تکذيب کرد. آقاي حريرچي روز دوشنبه 5 اسفند در جلسه سخنگوي دولت،
ايرج حريرچي، معاون وزير بهداشت ادعاي نماينده شهر قم در مورد جان باختن 50 نفر بر اثر کرونا در اين شهر را تکذيب کرد و افزود: «اطلاعات در خصوص بيماران و کساني که آلوده شدهاند منحصرا در اختيار وزارت بهداشت قرار دارد و نمايندگان مجلس و ديگر افراد به اين اطلاعات دسترسي ندارند.»
آقاي حريرچي همچنين در ادامه اظهار داشت: «البته ممکن است در اين ميان سوتفاهمهايي پيش آيد. چرا که به دليل شباهت علائم آنفولانزا و کرونا، افراد تصور کنند، کسي که در اثر آنفولانزا فوت کرده است به کرونا مبتلا بوده است.»
تاييد اولين موارد ابتلا به کرونا در کويت و بحرين
دولت کويت و پادشاهي بحرين روز دوشنبه از تاييد اولين موارد ابتلا به کرونا در کشورشان خبر دادند. آنها تاکيد کردند که اين ويروس از ايران به کشورهايشان منتقل شده است.
وزير بهداشت کويت اعلام کرد آزمايش کروناي سه نفر که از شهر مشهد در ايران به کويت بازگشتهاند، مثبت بوده است.
کويت پروازهاي خود به ايران را به حالت تعليق درآورده و برنامۀ تخليه شهروندان خود از ايران را آغاز کرده است. بندرهاي اين کشور نيز به روي کشتيهاي ايراني بسته شده است.
وزير بهداشت بحرين نيز اعلام کرد که يکي از شهروندان اين کشور که از ايران برگشته، به اين ويروس آلوده شده است. فرد آلوده به بيمارستان منتقل شده و تمام افرادي که با او در تماس بودند نيز براي آزمايش فراخوانده شدهاند.
وزير صحت عامه افغانستان از تاييد اولين مورد ابتلا به «کوويد-19» در اين کشور خبر داد
وزير صحت عامه افغانستان روز دوشنبه از تاييد اولين مورد ابتلا به «کوويد-19» در اين کشور خبر داد.
فيروزالدين فيروز در کابل اعلام کرد که ابتلاي يکي از سه نفري که در ولايت هرات مشکوک به آلودگي به ويروس کرونا بودهاند، تاييد شده است.
او از اعلام وضعيت اضطراري در اين ولايت خبر داد.
شمار مبتلايان به کرونا در ايران به 47 نفر و تعداد جان باختگان به 12 نفر رسيد
اسدالله عباسي، سخنگوي هيأت رئيسۀ مجلس شوراي اسلامي ايران روز دوشنبه به نقل از وزير بهداشت اعلام کرد که شمار مبتلايان به بيماري «کوويد-19» در ايران به 47 نفر و تعداد جان باختگان به 12 نفر رسيده است.
پيش از اين تا پايان روز يکشنبه شمار قربانيان 8 نفر و مبتلايان به 43 مورد اعلام شده بود.
او با اشاره به سخنان وزير بهداشت در جريان جلسۀ غيرعلني مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد که عامل شيوع کرونا در ايران، افرادي بودند که از مبادي خروجيِ غيرقانوني از پاکستان، افغانستان و چين به ايران آمدهاند.
وزير بهداشت ايران: مشکلي در خصوص کمبود ماسک و ژل ضد عفوني وجود ندارد
در حالي که گزارشها حاکي از کمياب شدن محلولها و ژلهاي ضد عفوني و همچنين ماسکهاي بهداشتي است. در همين راستا رئيس اداره ملزومات دارويي سازمان غذا و دارو روز دوشنبه 5 اسفند گفت: «توليد ژل و محلولهاي ضد عفوني کننده دست در کشور افزايش يافته و به حدود نيم ميليون قلم در روز رسيده و تا آخر هفته اين ميزان به يک ميليون قلم در روز مي رسد و کمبود آن رفع ميشود.»
از سوي ديگر روز دوشنبه کويت اعلام کرد که 3 نفر از جمله يک سعودي که اخيرا از ايران سفر کرده بودند، به ويروس کرونا مبتلا شدهاند.
ارمنستان مرز خود را با ايران بست
در آخرين واکنشها به تحولات ايران، دولت ارمنستان اعلام کرد مرز زميني خود را ايران «براي مدت دو هفته» خواهد بست.
اين خبر در پايان روز يکشنبه از سوي نيکول پاشينيان، نخستوزير اين کشور اعلام شد. اين تصميم دولت ارمنستان از سوي تيگران آوينيان، معاون نخستوزير نيز در توييتر اعلام شد.
آقاي آوينيان در پيام توييتري خود نوشت: «بنا به تصميم دولت ارمنستان، به مدت دو هفته مرزهاي هوايي و زميني با ايران براي مسافران بسته خواهد بود.»
نيکول پاشينيان همچنين اعلام کرد که از روز دوشنبه کميسيوني ويژه براي جلوگيري از شيوع ويروس کرونا در ارمنستان کار خود را آغاز خواهد کرد. قرار است در اولين نشست اين کميسيون در بامداد دوشنبه، دربارۀ اجراي ديگر اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از انتقال ويروس کرونا از ايران به اين همسايه شمالي تصميمگيري شود.
وزارت بهداشت: مستقيما به بيمارستانها نرويد
در داخل ايران نيز به دنبال پرسشهاي پيش آمده در خصوص نحوۀ درمان اين بيماري در ايران، رئيس مرکز مديريت بيمارستاني و تعالي خدمات باليني وزارت بهداشت از مردم خواست مستقيما به بيمارستانها نروند.
رضا گلپيرا در اين رابطه به خبرگزاري ايسنا گفت: «وزارت بهداشت در تمام محلات مرکز جامع سلامت دارد... با سازمان نظام پزشکي هماهنگ کرديم که تمام مطبهاي پزشکي هم بتوانند اين بيماران را که داراي علائم هستند، ويزيت کنند. اگر افراد پس از مراجعه به اين پزشکان، علائم کرونا داشتند سپس به بيمارستانها مراجعه کنند.»
رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم در قرنطينه
خبرگزاري ايسنا اعلام کرد که محمدرضا قدير، رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم به دليل ارتباط زياد با بيماران آلوده به کرونا و سرکشي به آنها به «کوويد-19» مبتلا شده است و به قرنطينه ميرود. ميزان ابتلا به ويروس کرونا در قم بيش از ساير شهرهاي ايران گزارش شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/14287
تگ ها: